De Trainers

Els Meerschman | Trainer | Doorbreek je patronen

Els Meerschman

Ik ben een dynamische en begeesterende professional die gepassioneerd is door het mentale en emotionele welzijn van mijn medemens. Na een carriere van 20 jaar in het bedrijfsleven waar ik gedurende jaren verschillende teams heb geleid, besloot ik mijn droom te achtervolgen om mensen te helpen.

Het is mijn wens dat mensen voor zichzelf grenzen trekken opdat ze niet geleefd worden. Bewust zelf de regie van je leven in handen nemen, dat staat centraal voor mij. Doen wat je graag doet en geloven in jezelf.

Zoals iedereen heb ik zelf ook uitdagende periodes gekend. Door hier bewuster mee om te gaan ben ik er sterker uit gekomen. Door mijn drijfveer om het beste van mensen naar boven halen heb ik de springplank genomen en mijn droom waargemaakt. Ik ben dan gestart met studies aan de universiteit van Gent om mijn diploma van bemiddelaar te bekomen en ben ondertussen ruim enkele jaren erkend familiaal bemiddelaar. Daarnaast heb ik verschillende coachingopleidingen gevolgd waaronder ook bij Anja Pairoux, Apluscoaching.

Ik werk graag met mensen die openstaan voor verandering, die naar zichzelf willen kijken, verder willen kijken dan wat er op het eerste zicht lijkt en die op zoek zijn naar rust en harmonie.

Ik ga naar de kern van het probleem, ik ga door waar een ander stopt.

Ik ben Evelien, geboren in 1990. Samen met mijn partner, pluskinderen en onze trouwe viervoeter woon ik in Mortsel.

Zoals elke goede coach haal ik mijn kennis en deskundigheid niet alleen uit de boeken, maar ook uit mijn ervaringen met de grootste uitdagingen in mijn leven.

Een van de grootste uitdagingen kreeg ik gepresenteerd toen ik zelf in een nieuw samengesteld gezin rolde. Ik liet me drijven door de liefde en ik wist (gelukkig!) niet waar ik aan begon. Al snel botste ik op muren en voelde ik me eenzaam in ons samengesteld gezin. Ik voelde me niet “thuis” en raakte steeds meer “mezelf” kwijt. Daarbovenop ging mijn gezondheid achteruit en kreeg ik te maken met uitputting, chronische pijn en longaandoeningen.

Na meer dan 5 jaar grotendeels in bed of op de zetel door te brengen, vond ik stap per stap mijn gezondheid en mijn stralende ik terug. Ik voel mij waardevol, durf te schitteren en voel me thuis in ons gezin en houd van het leven. Dat gun ik iedereen!

Mijn missie is dan ook om mensen terug in contact te brengen met hun kracht en vandaar uit voluit te leven. Want dat zijn wij allemaal waard!

Naast coach ben ik ondernemer, stiefmoeder, echtgenote, plusdochter, vriendin en eeuwige student met een rebels kantje. Voor ik begon aan de boeiende reis in zelfontwikkeling en zelfrealisatie was ik literatuur- en theaterwetenschapper. Mijn open blik en drang naar analyse heb ik van daaruit meegenomen.

Hoe fijn zou het zijn om altijd en overal te kunnen zeggen wat je denkt, voelen wat je voelt en doen wat je wil, uiteraard op een respectvolle manier? Dat is pure vrijheid!

Mensen willen graag vrij zijn, maar de grootste beperking zit in hun hoofd. Het zijn hun eigen overtuigingen: zo mag ik niet denken, dat mag ik niet voelen. Ze zijn conflict-vermijdend, weten niet goed hoe ze met hun gevoelens moeten omgaan en kroppen zaken op omdat ze niet weten hoe ze die bespreekbaar kunnen maken.

Ik geloof dat onze gevoelens onze GPS zijn. Voel je je goed, dan zit je op de juiste weg; ervaar je vaak negatieve gevoelens, dan moet je bijsturen.

De grootste vooruitgang in mijn eigen leven is er gekomen toen ik geleerd heb om de kleine frustraties op tafel te leggen. Als conflict-vermijder best moeilijk en uit mijn comfortzone, maar als je de kleine irritaties niet aanpakt, worden ze alleen maar groter en moeilijker.

Als jij ook gelooft dat alles gebeurt met een reden en dat toeval niet bestaat, dan beloof ik jou dat we samen jouw authentieke manier gaan ontdekken zodat je vol zelfvertrouwen kan zeggen, voelen en doen wat je wil!